Nowe dania

dziczyzna w Sanoku

W naszej karcie menu  pyszne nowości mamy, więc w nasze skromne progi zapraszamy, co by popróbować.

Dla miłośników dziczyzny pyszny gulasz z dzika mamy oraz rumsztyk barani,  karkówkę z dzika, wątróbkę z królika, filet z królika,  placki podkarpackiej kniei z gulaszem z dzika.

Dla smakoszy regionalnego  jadła również pyszne nowości mamy. Polecamy gałgany z kapustą /kotlety z mięsa mielonego i kapusty z sosem z prawdziwków/, gały ziemniaczane /kluski ziemniaczane z nadzieniem z twarogu i pokrzywy okraszone cebulą,  warenyki hryczane (pierogi z maki orkiszowej i razowej z kaszą gryczaną, serem, cebuą, pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim), stolnik (gołąbki z tartych ziemniaków, z cebulą i wędzonym boczkiem) oraz przepyszne żeberka duszone w kapuście.

Dla dzieciaków racuchy z jabłkiem i kopytka mamy - pyszne jak u babci.

Nie wierz gębie, połóż na zębie.